ev. templom
ev. templom
Vác Körzeti Földhivatal
Ev. templom, klasszicista, 1826.
Késő barokk épület, mely középkori templom helyén áll. Keletelt.
Téglából épült. A középtengelyben a Ny-i oldalon egyszerű egyenes záródású bejárat, fölötte fekvő téglalap alakú tükörrel és téglalap alakú ablakkal.
A torony szélességében enyhe rizalit, melyet 1-1 falsáv díszít. A főhomlokzatot két falsáv tagolja. A főpárkány háromtagú.
A főhomlokzat jobb oldali (DNy-i) sarkába illesztve középkori szoborfej. A lépcsőzetes tagolt főpárkány fölött emelkedik a torony felső szakasza. Négy oldalát félköríves záródású, záróköves ablakok, üres órapárkány, négyoldalú, gúla alakú sisakkal. A hajón két félköríves ablak nyílik.
A téglalap alakú hajóhoz egyenes záródású szentély csatlakozik. A K-i homlokzatot ovális ablakok törik át. A szentély keleti sarkait oszlopszerűen képezték ki.
A déli homlokzaton nyílik egy szalagkeretes ajtó.

Csak kisebb lábazati hibák vannak