Kőhíd és Nepomuki Szent János-szobor

Plasztika
szobor
Rétság Körzeti Földhivatal
Romos
rövid leírás:
A Lóska-patak mellékágán átívelő egynyílású, csőkorlátos kőhíd. Mindkét oldalán keretezett zárókőben évszám: 1825. A hidat 1984-ben kibetonozták. A híd mellett, feliratos talapzaton álló, egykor festett Nepomuki Szent János-szobor. A szent papi ornátusban, kezében kereszttel és pálmaággal látható. A szobor fölött fém esővédő tető. A híd 1825-ben épült. A szobrot Gotz János állíttatta 1830-ban.
külső leírás:
A patak partján - a ma már kibetonozott vagy legalábbis kijavított, csőkorlátos - egykori kőhíd mellett talpazaton álló, egykor festett, kortalan Nep. Szt. János szobor, bal karján kereszttel, papi ornátusban.
A patak partján az egykori kőhíd - ma már kibetonozott vagy legalábbis kijavított, csőkorlátos - mellett talapzaton álló, egykor festett, kortalan Nepomuki Szt. János szobor, bal karján kereszttel, papi ornátusban.

2017.02.27 13:59 Zerind állapot: 4 - pont: 5

Az állapotban nincs változás, vagyis elég jó, de sajnos a környezetben sincs, az nem túl gondozott. A szobor talapzatán az 1830-as évszám olvasható.