Pásztó Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes épület, kontytetővel. Néhány lépcsőfokkal megemelt bejáratai a K-i és a Ny-i homlokzatok középtengelyeiben. Ny-i bejárata magas lábazaton dór oszlopok, felette timpanon. Belül négy síkmennyezetes helyiség, haránt irányú folyosóval.
külső leírás:
A város középpontját alkotó Múzeum tér NY. oldalán a tér vonalával párhuzamosan elhelyezkedő , szabadon álló, téglalap alakú alaprajzú, földszintes, cseréppel fedett, kontyolt nyeregtetős klasszicista lakóház.
Két rövidebb homlokzata üres, teljesen jelentéktelen.
Térre néző főhomlokzata 7 tengelyes: a-a-a-b-a-a-a.
Kétszer 3 téglalap alakú osztott ablak között téglalap alakú kétszárnyú bejárat, a kapu előtt magas lábazaton álló egyszerű fejezetű oszlop tartotta tympanon. Az alacsony lábazat a homlokzaton végigfutó egyszerű könyöklőpárkány, tagolt főpárkány.
Kert felőli homlokzata szintén 7 tengelyes, felosztása megfelel a főhomlokzatáénak, vagyis kétszer 3 a téglalap alakú osztott ablak között kétszárnyú, téglalap alakú bejárat, melyhez néhány lépcső vezet. A bejárat fölé ronda előtetőt építettek. Alacsony lábazat, hiányzik a könyöklőpárkány, tagolt föpárkány, mint a főhomlokzaton.
Az épület kertjében, arra merőlegesen téglalap alakú földszintes, jellegtelen melléképületet huztak fel, mely konyhaként működik.
némi vizesedés

Teljesen felújítva áll.