Harangtorony kápolnával

Nepumuki Szent János
egyéb szakrális épület
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, négyzetes alaprajzú, emeletes harangtorony, törtvonalú, hegyes csúcsban végződő sátortetővel és a bejárata elé épített nyeregtetős, oromfalas kapuépítménnyel. Földszintjén a csehsüveg boltozatos Szent Flórián-kápolna. Berendezés: tabernákulum, 18. század vége. A torony falán II. világháborús emléktábla, a kapuépítmény oromzatában napóra.
külső leírás:
Két utca találkozásában álló /szabadon / négyzetes alakú, emeletes harangtorony, bejárata elé épített négyzetes kapuépítménnyel. Torony földszintjének 3 oldalán faltükörben szalagkeretes, szegmensíves vakablak, hátsó oldalán lévő ablakban emléktábla a II. világháborúban elesettek tiszteletére. Osztópárkány, az emeleten félköríves, szalagkeretes, záróköves harangablakok. Főpárkány, törtvonalú gúlasisak fazsindellyel fedve.
Kapuépítményen nyeregtető szintén fazsindellyel fedve, szegmensíves keretben egyszárnyú, téglalap alakú kapu, felette az építmény oromzatán napóra.

Nagyon jó állapotban van.