Római katolikus fa harangláb

torony
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az r. k. templom (trsz.: 5853) kertjében álló, zömök, szoknyás fa harangláb, sátortetővel. Alsó szintje deszkafalas, a tetejére ültetett felső szint a deszkamellvéd fölött minden oldalán két-két hangnyílással áttört. Egyik gerendáján bekarcolt felirat, évszámmal: 1784.
külső leírás:
A templom jobb oldalán álló széles, tömzsi tölgyfából készült építmény. Alsó szintjén egy egyenes záródású deszkaajtó. A szintet palával borított szoknya zárja, ebből emelkedik ki a szintén deszkából készült emelet, miden oldalán két-két kosáríves ablaknyílással. Gúlasisakja szintén palával borított, rajta vasból készült kereszt.

Sajnos a harangláb állapotáról is elmondható, hogy romlott! A szerkezet alapjához közeli részeken a deszkák kezdenek korhadni.