R. k. harangtorony és kápolna

egyéb szakrális épület
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Négyzetes alaprajzú, emeletes harangtorony, oldalain szegmentíves hangnyílásokkal, tetején gúlasisakkal; bejáratához az ÉK-i oldalon néhány lépcsőfok vezet. Benne négy harang, a legkisebb 1778-ból. ÉNy-i oldalához nyeregtetős kápolna kapcsolódik. Belül dongaboltozat formájú álmennyezet. A harangtorony a 19. század elején épült, 1934-ben magasították. A kápolna 20. század első felében készült toldalék.
külső leírás:
A falu belterületén, kis utcácskában, házak között, viszonylag nagy telken álló, négyzet alakú, emeletes harangláb, valamint északnyugati oldalához csatlakozó, téglalap alakú, földszintes kápolna. A harangtorony falai dísztelenek, egyszerűek, kissé magasabban, néhány lépcsőfokon megközelíthető félköríves záródású mélyített tükörben álló téglalap alakú egyszárnyú bejárat az ÉK-i oldalon. Délkeleti és délnyugati homlokzatán a földszinten félköríves ablakok, az emeleten a négy oldalon szegmensíves harangablakok. Nyomott gúlasisak palával fedve.
A kápolna a torony északnyugati oldalához csatlakozik, keskeny, nyeregtetős, cseréppel fedett kápolna, téglalap alakú bejárata az északkeleti oldalon.

Változatlan állapotban van az utolsó jelentés óta.