ev. templom
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós templom, ÉK-i homlokzata előtt középtoronnyal, ívesen záródó hajóval, nyeregtetővel, a hajó záródása fölött félkúp formájú tetővel. Hajója síkmennyezetes, bejárati oldalán karzat, a karzatalja csehsüveg boltozatos. A templom 1807-ben, tornya 1812-ben épült, tetőzetét 1870-ben újjáépítették. A szentélyt 1874-1875 között alakították át mai íves formájára. A templom mögött: L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős lelkészlak, a templom felé eső homlokzatán tornáccal. Többszörösen bővített, átalakított.
külső leírás:
A falu belsejében, házak között, utca vonalában, szabadonálló későbarokk templom. Téglalap alakú hajóval, homlokzat előtti négyzetes toronnyal és enyhén ívelt szentélyrésszel. Hajója és szentélye cseréppel fedett, a torony bádoggal.
Szentélyrészen két szegmensíves ablak kőkerettel, hajófalakon szintén hasonló ablakok, az északnyugati oldalon 2, a délkeleti homlokzaton 3 ablak. A délkeleti oldalon a szentély felőli első tengelyben téglalap alakú, szalagkeretes, egyszárnyú bejárat. Felette hullámos, nem odaillő előtető.
Utca felőli homlokzat dísztelen, előtte a torony. Tornyon szegmensíves, kétszárnyú, kőkeretes bejárat, felette egyszerű kőkeretes ablak. Egyszerű, erős kiülésű főpárkány, felette, a torony első emeletén téglalap alakú, kiugró falmezőben kör alakú ablakocska, majd a torony két emeletét elválasztó, tagolt osztópárkány. A második emeleten falsávokkal díszített, illetve tagolt, sarkoknál bojtdíszes mezőben félköríves záródású, szalagkeretes, váll- és záróköves harangablakok. Órapárkány, törtvonalú sisakdísz.
A kert végében szabadonálló, "L" alakú alaprajzú, földszintes, cseréppel fedett nyeregtetős lelkészlak, templom felé eső homlokzatán tornáccal. Több hozzáépítéssel (imaterem) és átalakítással. Feltehetőleg a 19. sz. végén épült, dísztelen épület.
némi vizesedés

Nagyon szép, felújított állapotban áll.