Szatócsbolt

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
szálloda
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésű, téglalap alaprajzú ház. Nyeregtetője az utcai végén alsó csonkakontyolt, deszkaoromzata csúcsa lécrácsos. Utcai homlokzatán ajtó, fölötte felirat: Kovács Elemér szatócsüzlete. Udvari homlokzata tornácos, faoszlopokkal, fűrészelt deszkamellvéddel, melynek közepét toldalékkal elépítették. A ház udvari végében nyitott fásszín. A helyiségek részben sík-, részben gerendás deszkamennyezetesek. Népi műemlék.
külső leírás:
Szalagtelken fésűs beépítésben álló, több építési periódusban "toldozott-foldozott" épület. Tetőzete alul csonkakontyolt nyeregtető cserépfedéssel. Deszkaoromzata felül lécrácsos díszítésű. Eredeti homloktornáca az udvari fronton részben beépített. Az ettől a telek vége felé eső rész egy szakaszán még megvan az eredeti faoszlopos, kövezett tornác, fűrészelt díszítésű deszkamellvéddel. Utcai homlokzata egy ajtótengelyes, felette felirat: Kovács Elemér szatócsüzlete. Udvari homlokzatának tengelyei a később beépített rész kivételével eredetiek.

2010.08.09 12:35 zsalaber állapot: 3 - pont: 6

Most is éppen a felújítással voltak elfoglalva. Lassan, de biztosan lesz valami az épületből. (Akarat van, de pénz nincs..) A korábbi tulajdonosok a szatócsbolt eredeti berendezését nem hagyták itt. (A bolt egyébként az utca felőli részen volt leválasztva.) A mellette lévő épület eladó, azt az infot kaptam,hogy 900 eFt.

lóistálló (0.315 km)
kultúrház (0.387 km)