parasztház
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésű, téglalap alaprajzú kettősház, átépített hátsó résszel. Nyeregtetője az utcai végén alsó csonkakontyolt, deszkaoromzatán fűrészelt díszítés (körök), az oromzat csúcsa lécrácsos. Utcai és udvari homlokzatai egy szakasza tornácos, falazott mellvédről emelkedő pillérekkel, az udvar felől két bejárattal. Belseje átalakított, a helyiségekben a konyha kivételével gerendás deszkamennyezet. Az utcai szobában tüzelőberendezés. Népi műemlék.
külső leírás:
Fésűs utcavonalas beépítéssel eredetileg egysoros , hagyományos beosztású, alápincézett épüle, mára kissé átépítve.. Tetőzete cseréppel fedett alul csonkakontyolt nyeregtető. Oromzata felül rácsozott deszkaoromzat. Utcai homlokzata 2 ablaktengelyes. Udvari homlokzata 10 tengelyes, melyből a balról számított 2., 6., 7. És 9. ajtó. Ablakai eredeti, de felújított ablakok. Homloktornác falazott oszlopos, téglamellvédes, járószintje tégla.

Tökéletesen felújítva áll a kereszteződésnél.

Szatócsbolt (0.153 km)