Lakóház (Vasaló- és Öntvény Múzeum)

parasztház
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésű, téglalap alaprajzú ház. Nyeregtetője az utca felőli végén alsó csonkakontyolt, deszkaoromzatának csúcsa lécrácsos. Utcai és udvari homlokzatai tornácosak, falazott mellvédről emelkedő oszlopokkal, középen bejárattal. Egytraktusos, szoba-konyha-szoba-kamra beosztású. A helyiségek gerendás deszkamennyezetesek. A szobák földpadlósak, a konyha és a kamra téglapadlós. Népi műemlék.
külső leírás:
Fésűs előkertes beépítéssel épült egysoros , hagyományos beosztású, alápincézett épület. Tetőzete cseréppel fedett alul csonkakontyolt nyeregtető Oromzata deszkaoromzat. Utcai homlokzata 2 ablaktengelyes. Udvari homlokzata 4 tengelyes, melyből a balról számított 2. És 4. ajtó. Ablakai eredeti hatszemes ablakok. Homloktornác falazott oszlopos, téglamellvédes, járószintje tégla.

Jelenleg zöldségbolt üzemel benne, jó állapotú, teteje új, frissen meszelve.

magtár (0.139 km)