Római katolikus temetőkápolna

Szent Anna
kápolna
r.k. kápolna
Temetőkápolna
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Temetőben, szabadon álló kápolna, törtívű oromzattal lezárt Ny-i homlokzattal, nyeregtetővel, a hajónál keskenyebb, félköríves záródású szentéllyel, alatta sírbolttal. Belseje dongaboltozatos. Berendezés: oltár, 19. század vége. Építtette a Borfői Bory család 1913-ban. A kápolna előtt: kőfeszület, fémkorpusszal, 18. század vége.
külső leírás:
A falu délkeleti végén fekvő temető közepén álló, keletelt, négyzetes alaprajzú temetőkápolna, félköríves szentéllyel. Titulusa Szent Anna. Kissé kiugró középrészű főhomlozkatát 2-2 függőlegesés egy négyszögű mélyitett felsáv díszíti. középen kosárives, záróköves ajtó vezet a belsőbe. felette modern, jellegtelen előtető. Az épületen körbefutó erős, négyrészes párkány felett a főhomlokzat törtíves homlokzaton törtíves oromzat , középen nagy négyszögletes falsíkmélyedéssel. A hajó oldalfalaiban 1-1 félköríves záródású ablak látható. Az épület körül futó szürke lábazat kivételével a holmlokzatok fehér dörzsölt vakolattal vakoltak. A lábazatban vannak elhelyezve az épület alatti sírbolt szellőző nyílásai. tetőzete a hajó felett cserép , a szentélyrészen bádog.

Még éppen négyes. Az előző képekhez képest romlás látható a lábazaton, és az esőcsatorna mellett is.