parasztház
Balassagyarmat Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú ház, kő alépítménnyel, az utcai végén alsó csonkakontyolt nyeregtetővel, lécrácsos oromcsúccsal. Orom- és oldaltornácos, faoszlopokkal, lécsoros mellvéddel. Pince a ház udvari vége alatt, bejárata a hátsó homlokzaton. Egytraktusos, hagyományos beosztású belső, gerendás deszkamennyezettel. Népi műemlék.
külső leírás:
Szalagtelken fésűs, előkertes beépítésű, eredetileg egysoros beosztású épület. Falazata kő alapon vályog falazat, fehérre meszelve. Tetőzete alul csonkakontyolt nyeregtető, cserépfedéssel. Az épület lejtős vége alatt alápincézett, bejárata a hátsó rövidebb homlokzatban található. Az utcai homlokzat 2 ablaktengelyes. Udvari homlokzata 4 tengelyes, melyből a 2. és 4. ajtó. Homloktornáca fagerendás, lécrácsos mellvéddel, betonozott ablakaljával.

Változatlanul szép állapotban van.