Kőhíd

Közlekedési emlék
közúti közlekedés
híd
Pásztó Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A településtől D-re, a Bér-patak felett átívelő, terméskőből épült, mellvédes, háromnyílású híd. A középső nyílás záradéka a két szélsőé fölé emelkedik. A D-i mellvédfalon egyik fedkövén bevésett évszám: 1833. Építését Nógrád megye közgyűlésének határozatára 1829-ben kezdték, de csak 1833-ban készült el. 1930-ban helyreállították.
külső leírás:
A településen kívűl, a közút folytatásában a Bér patak felett átívelő, szabadonálló, terméskőből épült háromnyilású kőhíd, mely a közepe felé mindkét oldalról emelkedik. Ezt az emelkedést követi a híd egyenes mellvédje.
A településen kívül, a közút folytatásában a Bér patak felett átívelő, szabadonálló, terméskőből épült háromnyílású kőhíd, mely a közepe felé mindkét oldalról emelkedik. Ezt az emelkedést követi a híd egyenes mellvédje.

A jobb napokat látott híd állagát kellene biztosítani, mert helyette új híd létesült