Magtár

Agrár műemlék
raktározási létesítmény
mezőgazdasági tároló
magtár
Pásztó Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, emeletes, kontytetős épület. Bejárata a DNy-i homlokzat első tengelyében. Háromhajós, pillér- és oszloptagolással, csehsüveg boltozatos szakaszokkal. Kétkarú falépcső. Az emeleten az ÉNy-i falban lapos, egyenes záródású fülkék. Valószínűleg a báró Podmaniczky család építtette 1830-1840 között.
külső leírás:
A település külső részén, a patak partján, a part mentén vezető úthoz igazodva, azzal párhuzamosan, szabadonálló, téglalap alakú alaprajzú, emeletes, palával fedett kontyolt nyeregtetős klasszicista magtárépület.
Utcai hosszú homlokzata 6 tengelyes, alsó részén 6 kicsi, fektetett téglalap alakú ablakocska. Felettük egyszerű osztópárkány fut körbe. Emeleti részén 6 darab téglalap alakú ablak enyhe mélyedésű, az ablaknál csak alig nagyobb faltükörben. Az ablakok 3 része elfalazva. Ablakok felett egyenes szemöldök, mely közvetlenül a csonka főpárkány alsó pereméhez illeszkedik.
A két rövidebb homlokzat valamikor 3 tengelyes lehetett, hasonló elrendezéssel, mint a fent leírt utcai homlokzat. Az ablakokat elfalazták, csak a déli rövidebb homlokzaton maradt meg a földszint ablakai közül egy.
A kerti hosszú homlokzat szintén 6 tengelyes, elrendezése az utcai homlokzatéhoz hasonló, de délről az első szakaszban a földszinti ablak helyett kétszárnyú, téglalap alakú bejárat. Az ablakok 3 része itt is elfalazva, kivétel délről a második ablak.
Nagyon rossz állapotban, néha előnti a patak

Változatlan állapotban.