Emeletes copf sarokház, 1810-ben átalakítva.
:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, háromszögű udvart kerítő copf sarokház, két homlokzattal.
Attila úti homlokzata tizenöt tengelyes, Váralja utcai homlokzata tizenhat tengelyes, a kettő közötti íves rész háromtengelyes. A homlokzatokat triglifes főpárkány zárja le, a szintek között övpárkány húzódik. Az ablakok szalagkeretelésűek, a földszintiek szemöldökmezőiben és az emeletiek mellvédmezőiben táblázatokkal. Az ablakok között mélyített faltükrök tagolják a homlokzatokat. A kapu az Attila úti homlokzat tizedik tengelyében, kosáríves, rozettákkal díszített homorú kőkeretben nyílik, valószínűleg a helyreállításkor készített szárnyakkal. A kapu fölötti tükörben futó szarvast ábrázoló dombormű (színezett). Az íves sarokrész az emeleteket átfogó pilaszterek hangsúlyozzák; itt az emeleti ablakok copf köténydíszekkel gazdagítottak. A sarokrész középtengelyében konzolos szemöldökű kőkeretes ajtó nyílik. A sarokrész és az Attila úti homlokzaton a kapuig téglafalazatú terasz emelkedik az utcaszintről a tulajdonképpeni földszintig (az Attila út szintsüllyesztése miatt).
Cserépfedésű nyeregtető, íves padlásszellőzőkkel.

2014.05.06 16:40 pszirmai állapot: 5 - pont: 7

Nagyon szép állapotban van, korábbi fotókhoz képest állapota változatlan. Jelenleg a környéken építkezés folyik, így a környezete nem mutatja a valós képet: maga az épület, és közvetlen környezete szép, tiszta, rendezett.