Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Telekbelsőben, szabadon álló, téglalap alaprajzú templom, D-i homlokzata előtt toronynyal, a hajó záródása felé kontyolt nyeregtetővel. Síkmennyezetes belső tér, a bejárati oldalon faszerkezetű karzat. Berendezés: feliratos, szószékkorona, 1807-ből. A templom a karzatmellvéden elhelyezett korabeli felirat szerint 1794-ben épült. A templom tornya 1931-ben készült (építész: Vásárhelyi Rezső). 1945 után helyreállítva, a karzatot ekkor építették újjá.
külső leírás:
Dombon álló, körülépített, téglány alaprajzú épület, a homlokzat síkja elé épített későbbi toronnyal, pala fedéssel.
Az épületen lábazat és párkány fut körbe, a főhomlokzat szélső részeit és az oldalhomlokzatokat faltükör tagolja. A kétemeletes, gúlasisakos torony földszintjén félköríves, terméskőkeretes kapu, fölötte két kisméretű, téglalap alakú, kereteletlen ablak nyílik. A torony első emeletének három oldala faltükörrel díszített, a homlokoldal közepén szalagkeretes, záróköves körablak van. A torony két emeletét egyrészes osztópárkány választja el egymástól. A második emelet négy oldalát egy-egy félköríves záródású, kereteletlen ablak tagolja. A templomhajó tört ívű oromfalakkal kapcsolódik a toronyhoz. Oldalhomlokzatain két-két félköríves záródású, kereteletlen ablak nyílik.
Alulról erősen vizesedik, vakolata kívül-belül javításra szorul.

A kapu zárva, közelebb menni nem tudtam