Magtár

Agrár műemlék
mezőgazdasági tároló
magtár
Agrár műemlék
Esztergom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, négyszintes, nyeregtetős épület. Főhomlokzatán pilaszterekkel tagolt timpanonnal lezárt középrizalit, a bejárat feletti márványtáblán építési felirat. Fafödémekkel négy szintre osztott belső tér, eredeti tartószerkezetekkel és lépcsőkkel. Épült Andrássy József, a megye főispánja kezdeményezésére, közadakozásból, 1846-ban.
Szabadonálló, téglalap alaprajzú, három szint + tetőteres épület nyeregtetővel, cserépfedéssel.
Az épületen lábazat fut körbe. Hosszanti oldalai öt-, a rövidebbek kéttengelyesek, az ablaknyílások kivétel nélkül fekvő téglalap alakúak, eredetileg vakolt szalagkeretük volt.
A főhomlokzat három középső tengelye négy dór pilaszter közeiben helyezkedik el. A pilaszterek gerendát hordanak, a főhomlokzatot teljes szélességében egyrészes főpárkány zárja le, amin a középrész fölött timpanon emelkedik. A bejárat a középtengelyben nyílik, téglalap alakú, kő szalagkeretes ajtó. Fölötte márványtáblán építési felirat.
Részben használják: papírraktárnak, ill. lomtárnak.

Valószínűleg a cég számára érdektelen az épület státusza. Ők elsősorban nem műemléknek tekintik!