Tata Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős lakóépület, kéttengelyes, oromfalas homlokzattal. Az udvari homlokzat bejárati ajtaja előtt két pillérre támaszkodó fedélszékkel egybeépített előtető. Szoba - konyha - szoba - kamra elrendezésű, síkmennyezetes belső terek. A D-i telekhatáron álló egykori melléképületet elbontották. Népi műemlék.
Fésűs beépítésben álló, földszintes, téglány alaprajzú, cseréppel fedett nyeregtetős épület.
Utcai homlokzata két tengelyes, az ablakok sima vakolatkeretezésű, hatszemes, a külső és a belső ablakszárnyak között vasrácsozott nyílások. Az oromzatban kisméretű, szegmensíves záródású - szintén vakolatkeretezésű - padlásszellőző látható. A sárgára festett homlokzat alján nagyméretű vörösmészkő lapokból rakott lábazat fut végig.
Az udvari homlokzat hat tengelyes, bal oldalán egy kisméretű ablak nyílik, tőle jobbra egy szintén egyenes záródású bejárati ajtó látható. Tovább haladva egy modern ablak figyelhető meg. Az épület középtengelyében egyszárnyú bejárati ajtó nyílik, előtte egy rövid, téglából falazott mellvédszakasz két végén felfutó 1-1 oszlopon nyugvó előtető látható. Az ajtótól jobbra egy kisméretű ablak, majd egy - az utcai homlokzat ablakaival egyező - hatszemes ablak nyílik. A fehérre meszelt homlokzatot alul téglából rakott lábazat, felül egyszerű holker zárja. A tetőben három, kisméretű, bádogozott padlásablak nyílik.
A nyílások nélküli hátsó homlokzat egy kis mellékutcára néz. Alján - részben még meglévő - téglalábazat, felső részén holker látható.
Az udvarra néző rövidebb homlokzat nyílások nélküli, itt egykor melléképület csatlakozott az épülethez, ezt a közelmúltban elbontották.

használaton kívüli romos épület

üzlet (0.244 km)