polgárház
polgárház
Tata Körzeti Földhivatal
A telken két teljesen átalakított, jellegüktől megfosztott épület áll.
külső leírás:
Nagyméretű telken, a Komáromi utcai telekhatáron álló két lakóépület. Mindkettő teljesen átalakított, talán csak az egykori párkányok utalnak arra, hogy korábbi épületekkel van dolgunk.
A kontyolt nyeregtetejű, cseréppel fedett bal oldali épület utcai homlokzatának nyílásai: balról előbb egy téglány alaprajzú ablak, tőle jobbra egy nagyméretű, egészen modern garázskapu.
A homlokzatot dörzsölt, fehér vakolat fedi, s egyszerű főpárkány zárja.
A bal oldali oldalhomlokzat nyílás nélküli. Az épülethez a bal oldalon kis hátrafutó melléképület csatlakozik, ezen négy kisméretű ablak nyílik. A jobb oldali rövidebb homlokzat nyílás nélküli.
Az épülettől jobbra modern kerítéskapu vezet a telekre. Az ettől jobbra emelkedő, manzárdtetős másik épület utcai homlokzatát két modern ablak tagolja. A homlokzat alján cilopfalazású lábazat fut végig. Az ablakok könyöklője és szemöldöke között kissé mélyített, fehérre festett vakolatsáv húzódik. A homlokzat egyébként - a fehérre festett főpárkány kivételével - sárga. A homlokzatot egyszerű főpárkány zárja. A bal oldali oldalhomlokzaton egy egyszerű modern előtető alatt modern bejárat nyílik az épület belsejébe. Az épülethez a jobb oldali telekhatáron hátrafutó melléképület csatlakozik. Az épületrész teljesen átalakított, nyílászárói újak. Az udvar piros díszburkolattal fedett, hátsó részén sportpálya látható.

2008.11.03 10:09 QnJ állapot: 5 - koordináta: N 47° 38,673' E 18° 18,576' - pont: 5

kifogástalan állapotú épület, ami viszont megjelenésében semmit sem mutat, ami miatt védettséget kellene élveznie

üzlet (0.207 km)