Tata Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A község főutcáján, fallal kerített területen, szabadon álló egyhajós, egyenes szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához kapcsolódó sekrestyével. Vörös mészkő keretezésű kapuján 1775-ös évszám, felette angyalokkal közrefogott, feliratos címer. A kapu két oldalán lévő fülkékben, Szent Vendel és Szent Borbála szobra. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: barokk és eklektikus, a 20. század végén durván átalakítva; főoltárkép: 1814 (Caspar Schneider). A romos templomot 1724-ben Keresztély Ágost herceg, esztergomi érsek, állíttatta helyre, majd 1771-1775 között Mária Terézia, korábbi épület felhasználásával, új templomot építtetett (építész: Schaden Lenárd esztergomi kőművesmester).
Magaslaton szabadon álló, egyhajós, középtornyos épület.

Háromtengelyes főhomlokzatának középtengelyében kissé előrelépő torony áll. A főhomlokzatot erőteljes, összetett főpárkány zárja le. A kosáríves, egyszerű szalagkeretes ablakokkal rendelkező tornyot órapárkány, valamint laternában végződő sisak koronázza. A torony földszintjén nyíló kapu vörösmészkő keretezésű, benne 1775-ös évszám. Felette az angyalokkal közrefogott kiscímer, felső részén felirat. Fölötte szegmensíves záródású, könyöklőpárkányos ablak látható. A főhomlokzat földszintjének két szélső tengelyében 1-1 egyeneszáródású, vörösmészkő szalagkeretes, apácarácsos ablak nyílik. Felettük, az emeleten lévő szoborfülkékben Szt. Borbála és Szt. Vendel szobra áll.
A boltszakaszoknak megfelelően páros falsávokkal három részre osztott oldalhomlokzatokon 2-2 kosáríves záródású ablak figyelhető meg.
A hajónál keskenyebb, lekerekített sarkú szentélyhez baloldalt alacsony, félnyeregtetős sekrestye csatlakozik.

Változatlanul jó állapotú templom.