Háromemeletes, klasszicista ház, 1800. 1840 körül átépítve.
:
Háromemeletes, belsőudvaros klasszicista bérház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes, tíz ablaktengelyes épület homlokzatát a földszint fölött övpárkány, mindhárom emeleten könyöklőpárkány tagolja és két részes főpárkány zárja le. A földszint szélességében egységes üveg üzletportál húzódik, amely mögött az épület eredeti boltozati kiosztásához igazodó pillérek látszanak. Az emeleteken tagozatos keretezésű, állótéglány alakú ablakokat alakítottak ki, amelyek közül az első emeletiek felett csigás állókonzolokra ültetett, a második emeleti ablaksor felett egyszerű egyenes szemöldökpárkányok kaptak helyet. Az épület könyvesboltjának kirakatában két tábla is olvasható. Szövegük:
E házban lakott
az 1860-as években
SEMMELWEIS
IGNÁC
1815-1865
Itt működött
1928-1948-ig
CSERÉPFALVI IMRE
könyvkiadója és
könyvesboltja
JÓZSEF ATTILA
KASSÁK LAJOS
RADNÓTI MIKLÓS
gyakran dedikált és
dolgozott ebben az
alkotóműhelyben.

Picit piszkos a homlokzat, az első emeletet annak koszos és egy helyen törött ablakaiból ítélve gyanús hogy nem lakják. A belső udvar viszont nagyon szép, akárcsak a lépcsőfordulóban lévő szobor.

Fogadó (0.012 km)
Formágyi-ház (0.040 km)