Friedrich Jakab sírkeresztje

TEMETŐ
TEMETŐ
temetkezési emlék
síremlék
Tata Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szántóföldek által körülvett kis erdőben álló, hasáb alakú, volutával díszített lábazattal és párkánnyal tagolt, feliratos talapzatra helyezett kőkereszt, korpusszal. A kereszthez tartozó lábazati elemen keresztbetett lábszárcsontok felett koponya. Körülötte 19. századi sírkövek. Felirata szerint: Jakob Friedrich síremléke, 1802.
külső leírás:
Szántóföldek által körülvett kis erdőben álló, téglány lábazattal, párkánnyal gazdagított hasáb alakú posztamensre helyezett, halálfejjel díszített párnatagozaton emelkedő kőkereszt, korpusszal. Körülötte 19. sz-i sírkövek.

2009.03.28 12:46 klo állapot: 3 - koordináta: N 47° 41,175' E 18° 13,724' - pont: 10

Gazos erdős részen található a kereszt és a régi temető, a szántóföldön átvágva lehet csak megközelíteni. A védett kereszten kívül talán egy tucat síremlék található a területen. A kereszt állapota viszonylag jó, a vázában még virág is van - tehát időről időre felkeresik, gondozzák. Akad viszont a kereszten néhány repedés, amelyről nem tudom eldönteni, hogy felületi, vagy szerkezeti-e.