Keresztelő Szent János
Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A község főutcájának kiteresedésében, szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárat felőli oldalán karzattal. Falképek: 1945 után (Kákonyi Asztrik). Berendezés: főoltár és szószék: 1770 körül; mellékoltárok: 19. század második fele. Orgona: 1883 (Országh Sándor). Épült 1821-1824 között.
külső leírás:
Kiszélesedő főutcában, magaslaton szabadonálló, téglalap alaprajzú, egyhajós későbarokk templom a főhomlokzat síkjában emelkedő középtoronnyal, a szentély jobb oldali falához kapcsolódó, négyzet alaprajzú sekrestyével. A toronysisakot fémlemez, a templom és a sekrestye kontytetőjét pala fedi.
Az épületen lábazat és egyrészes -, a főhomlokzati rizaliton háromrészessé bővülő főpárkány fut körbe. A főhomlokzatot a torony szélességében enyhén előrelépő, kétoldalt egy-egy lizénapárral határolt rizalit tagolja. Középen egyenes záródású, kő szalagkeretes, szemöldökpárkányos kapu, fölötte szegmentíves, hasonló keretelésű, könyöklős ablak nyílik. A két szintes toronyhoz íves oromfalak csatlakoznak. A torony első szintjét szalagkeretes, négyzetes ablak, másodikat mind a négy oldalán szegmentíves záródású, szalagkeretes, könyöklős ablakok, illetve az őket közrefogó, téglalap alakú bemélyedő tükrök tagolják és óra nélküli órapárkány, valamint íves gúlasisak koronázza.
A sima bal és jobb oldalhomlokzaton egyaránt 3-3 szegmentíves, szalagkeretes, záróköves ablak nyílik, a jobb oldalhomlokzat előcsarnoki szakaszában hasonló, ám kisebb méretű ablak, zárókő nélküli kerettel. Utóbbival egyezik a sekrestye hátfalának ablaka is.
Az eresznél kisebb beázások.

A templom az eresz alatt hibás