ev. templom
ev. templom
Komárom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonaltól beljebb, szabadon álló, egyhajós, téglalap alaprajzú, nyeregtetős templom. A főhomlokzat középtengelyében vízszintes záradékú bejárat, fölötte kőtáblán évszám: 1802. Gerendás fafödém, a bejáratnál két oszlopra támaszkodó fakarzat. Berendezés: 19. század eleje; keresztelőkút: 1925. Épült 1802-ben. A templom előtt: fémszerkezetű harangláb; L alaprajzú, földszintes lelkészlak.
külső leírás:
A település főutcáján, de az utcavonaltól jóval beljebb szabadonálló, téglalap alaprajzú templom nyeregtetővel, cserépfedéssel.
Az épületen lábazat és egyrészes párkány fut körbe, a homlokzatokat lizénák tagolják, melyek bemélyedő faltükröket alakítanak ki. A főhomlokzat középtengelyében egyenes záródású, egyszerű szalagkeretes bejárat, szemöldökgerendája fölött keskeny kőtáblán évszám: 1802. Fölötte tükörben kisméretű, szegmentíves záródású, egyszerű szalagkeretes karzatablak. A hajófalakon két-két, a karzatablakkal megegyező kialakítású, de magasabb ablak. (A templom előtt fémszerkezetű harangláb, még előrébb L alaprajzú, földszintes lelkészlak, a két világháború között épülhetett. Udvar felőli szárához két toldalék (kamrák) kapcsolódik. A harangláb, a lelkészlak és az egész telek más helyrajzi számon (53) van.)
Repedések a homlokzaton. Keveset használják, kicsi a gyülekezet.

Gondozott, jó állapotú, cserépfedés cserélt