ev. templom
ev. templom
Komárom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, téglalap alaprajzú, K-i homlokzati tornyos templom, a Ny-i záródás felett kontyolt nyeregtetővel. Síkmennyezetes belső, bejárati oldalon karzattal, a karzatalj poroszsüveg boltozatú. Berendezés: 19. század vége; szószékoltár, 1897; oltárkép, kálvária: 1968 (Szita István). Épült 1894-ben, tornya és karzata 1932-ben.
külső leírás:
A település főutcáján, szabadon álló, téglalap alaprajzú épület a homlokzat síkjában emelkedő középtoronnyal. Kontytetőjét pala, törtvonalú gúlasisakját Lindab lemez(?) fedi.
Az épületen festett lábazat és szalagpárkány fut körbe. A torony nagyon enyhe rizalitként lép előre a homlokzatból. Földszintjén egyenes záródású, kereteletlen bejárat, fölötte kőtábla, feliratát ld. alább. A főpárkány fölött két toronyszint emelkedik, az alsóhoz attikáról indított oromzatdarabok kapcsolódnak, melyeket körben festett szalag keretez. A két toronyszintet hasonló párkány választja el, a felsőt is ilyen zárja le. A toronyablakok és a hajó három-három ablaka egyaránt téglalap alakú, egyszerű, festett szalagkerettel; csak méretben különböznek.

A lábazat nedvesedik, de a templom állapota jó.

Tájház (0.658 km)