Kozma Ferenc mellszobra

Plasztika
szobor
Plasztika
szobor
Komárom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Batthyány-kastély kertjében, szabadon álló, többszörösen tagolt, hasáb alakú talapzatra helyezett mellszobor, elő- és hátoldalán felirattal. Készült: 1892 (Horváth Adorján). Közelében található az ún. Kozma-pihenő: egy kőpad és négy kerek lapú kőasztal. Leveldi Kozma Ferencnek, a magyar lótenyésztés kiemelkedő alakjának állít emléket.
külső leírás:
A kórház (Battyhány-kastély) kertjében álló mellszobor, talapzata elő- és hátoldalán felirattal. Közelében található az ún. Kozma-pihenő, egy kőpad és egy négy konzol tartotta, kerek lapú kőasztal. A pad magas, középütt ívelt lezárású háttámláján felirat.
Talapzata lépcsős lábazatról emelkedő, fölfelé ívesen keskenyedő hasáb. A tetején tagolt lemeztag, ezen a mellszobor.

A volt kórház parkjában, kerítés védi, jó állapotúnak tűnik