Tatabánya Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főútvonalán, kiteresedésben álló, egyhajós, téglalap alaprajzú, Ny-i homlokzati tornyos templom, a K-i záródás felé kontyolt nyeregtetővel. Síkmennyezetes belső tér, a torony felőli oldalon fakarzat. Berendezés: padok: 1790; úrasztal: 1847; szószék: 1930. Épült a hívek, az egyház és gróf Esterházy József adományaiból 1785-1786-ban. Tornya 1816-ban gróf Sándor Vince költségén készült. 1975-ben és 1990-1996 között felújítva.
külső leírás:
A település főútvonalának kiteresedésében áll. Homlokzata elé lépő tornya egyenes oromfalakkal kapcsolódik a hajóhoz, félköríves bejárata felett vörösmárvány tábla: MDCCCXXI évszámmal. Efölött kis kerek ablak, a főpárkány fölött egyenes záródású karzatablak, az osztópárkány felett négy félköríves záródású harangablak van. A torony sarkait fejezetes lizénák, felületeit tükrök díszítik. Óraíves párkányzata felett törtvonalú toronysisak zárja le. A templom D-i oldalához épített szegmensíves kapuval kerítés csatlakozik. A D-i bejárata felett 1804-es évszám. A hajó oldalain 2-2 szegmensíves ablak, egyenes záródású hátfalán egy ablak van. Nyeregteteje palával fedett.

A templom 3D-s modellje: