Hatemeletes lakóház. Lajta Béla, 1910-1911.
:
Hatemeletes, belsőudvaros, modern iroda- és lakóház, zártsorú beépítésben.

A négytengelyes homlokzat alsó három szintjének nagy, fém-osztású üvegfelületeit a födémek magasságában cégfeliratokat hordozó széles, fríz-szerű osztópárkányok tagolják. Felette, tört fehér pirogránittal burkolt falsíkban, négy emeletsorban négyzetes modern ablakok sorakoznak. Az ablakok könyöklő- és szemöldök magasságában színes, magyaros ornamentikával díszített szalagok tagolják a falsíkot. Hasonló ornamentikális fríz borítja a második és ötödik emelet feletti kiugró párkánylemezek homloksíkját is. A hátraugró hatodik emelet előtt végigfutó erkély helyezkedik el, könnyű pálcarácsos mellvéddel.

Nem tudom mi van, itt egy csomó gond látszik. Sok helyről lehullott burkolat elem, darab. A kapu dísze már nem dísz, rozsdás, hiányos nagyon kellene egy felújítás!