kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
étterem
Esztergom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon álló, L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület, újabb tetőtér beépítéssel. Utcai homlokzatának K-i oldalán vízszintes záradékú bejárati kapu. Kéttraktusos elrendezés, belső terei síkmennyezetesek, jelentősen átalakítva. Épült a 19. század elején, az 1990-es években jelentősen átalakítva. A kertben, a vízivárosi falra ráépítve, szabadon álló, egyemeletes lakóház, 20. század eleje, átalakítva 1990-es években (hrsz.: 16300).
Zártsorú beépítésű, déli tájolású, L alaprajzú, földszintes, klasszicista lakóház.
Homlokzata öttengelyes. A nyílások egyenes záródásúak, szalagkeretesek. A kapu az első tengelyben nyílik, a két-két ablak párosával helyezkedik el. Magas lábazat nyúlik végig a homlokzaton. A kapu szemöldökének magasságában keskeny szalag húzódik a homlokzat egész szélességében. E felett a fal 80-90 cm-rel meg van emelve. A jobb sarkon és a két ablakpár között keskeny lizénák állnak. A homlokzatot koronázópárkány zárja. A nyeregtetőt cserép borítja, három modern tetőablak nyílik benne.
A kapualj síkfedésű, jelenleg gerendás dekorációval ellátott. A bejárati ajtó jobbra nyílik, a hátsó szárny is ezen az oldalon húzódik. A tetőtér beépítése folyamatban van, a feljárat a kapualj nyugati végéből épül.
A tetőtér beépítése folyamatban (2002.07.)

Az épület állapota változatlanul jó. A színe nem kopott cseppet sem.