Tata Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A fő- és oldalhomlokzatokat gazdag copf vakolat-architektúra tagolja. Csehsüveg boltozatú hajó, kupolás és dongaboltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán falazott karzat. Falképek: a sekrestye boltozatán, 18. század vége; díszítőfestés: 1907 (Lohr Ferenc). Berendezés: 18. század vége. Épült 1793-1795 között (építész: Gött Antal). 1895-1896-ban a templom életveszélyessé vált és bezárták, 1907-1908 között megújították. A templom előtt: kőkereszt, felirattal. Állíttatta Paul Schunfder, 1904.
külső leírás:
Szabadonálló, téglány alaprajzú épület a homlokzat síkjában emelkedő órapárkányos, hegyes zsindelysisakú toronnyal, egyeneszáródású szentéllyel.
Háromtengelyes főhomlokzata közepén hornyolt kosárívben vörösmészkő keretelésű, félköríves záródású kapu figyelhető meg, felette konzolos szemöldökpárkány. Felette kosáríves ablak nyílik. Triglifes főpárkánya felett timpanon.
Oldalhomlokzatain két-két díszesen keretelt, kosáríves ablak figyelhető meg, melyek triglifes szemöldökpárkánya a főpárkány magasságáig ér fel.
Az épület jobb oldalához félnyeregtetős sekrestye kapcsolódik, egyetlen bejárati ajtaja felülvilágítós kiképzésű.

Kifogástalan állapotú a felújított templom

Mecset (2.104 km)