Római katolikus plébániatemplom

Szent Márton püspök
Komárom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kiszélesedő utcakereszteződésben, szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Síkmennyezetes hajó, csehsüveg boltozatú szentély. A hajó Ny-i oldalán falazott karzat, alja poroszsüveg boltozatú. Berendezés: késő barokk és neogótikus, 1894. A templomkertben: kőfeszület, 19. század.
külső leírás:
A falu főutcáján, kiszélesedő utcakereszteződésben szabadonálló templom a homlokzat síkja előtt emelkedő középtoronnyal, a nyolcszög öt oldalával záródó, a hajónál keskenyebb, de vele azonos magasságú szentéllyel, a szentély É-i oldalához kapcsolódó, négyzet alaprajzú sekrestyével. A templomtest tetőzete és a sekrestye kontytetője palával, a toronysisak fémlemezzel(?) fedett. A templomtól D-re, a templomkertben talapzatos kőfeszület és második világháborús emlékmű áll.

A templomon egyszerű lábazat és - a sekrestyét kivéve - kétrészes párkány fut körbe. A falfelületeket széltől-szélig tartó, enyhén bemélyedő faltükrök tagolják. A főhomlokzat háromszakaszos. A szélső szakaszok tört-, konvex-konkáv ívű háromszög-mezőkkel kapcsolódnak a toronyhoz. A torony első és második emeletét iosztópárkány választja el egymástól, a második emeletet háromrészes, óra nélküli órapárkány zárja le.

A főhomlokzat nyílásai mind a középtengelyben helyezkednek el: a földszinten az egyenes záródású bejárat, tagolt, ívelt sarkú, záróköves szalagkerettel, a hasonló keretelésű karzatablak, a fekvő ovális alakú, tagolt szalagkeretes első emeleti toronyablak és a torony második emeletén a félköríves záródású, szintén tagolt szalagkeretes ablak - ilyen a másik három oldalon is van.

A hajófalakon két-két, a szentély É-i falán egy szegmentíves záródású, tagolt szalagkeretes ablak. A sekrestye ajtaja és ablaka egyenes záródású, kereteletlen nyílás.
állapot leírása:
Alulról erősen vizesedik, és a boltozat alatt jelenleg deszkából készült álmennyezet van; mi lehet fölötte? Ugyanez a helyzet a sekrestyében, ott papundekli fedés van.

Változatlan állapotban van.