Borbély-kúria

Jász-Nagykun-Szolnok
Törökszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, földszintes, tetőtér-beépítéses, téglalap alaprajzú, alápincézett, kontyolt nyeregtetős épület, középtengelyében egyemeletes, keresztszárnnyal, amely rizalitszerűen kiugrik az épület hosszoldali homlokzatai elé. Az épület részben alápincézett. Kéttraktusos, teknőboltozatos helyiségekkel. Átalakított belső tereiben díszítőfestés nyomai és részben 19. századi nyílászárók. A főépülettől É-ra és D-re egy-egy kontyolt nyeregtetős melléképület (19. század vége ?) A 19. század közepén átalakították. Borbély Sándor földesúr részére épült.
Tiszaroff, Borbély-kúria

Jelleg:
Szabadonálló,földszintes, tetőtérbeépítéses, téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetős kastély, egyemeletes, nyolcszög alaprajzú, rövid keresztszárnnyal.
A kúriától délre földszintes, kontyolt nyeregtetős melléképület,19. sz. vége.A kúriától északra új melléképület,1998.
Felújítás a revízió időpontjában zajlott.

2011.04.22 10:18 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 47° 23,657' E 20° 26,459' - pont: 23

Az épületkomplexum továbbra is tökéletes állapotban van - és továbbra is zárva. :(

Táblácskája szerint klubrendszerben működő rendezvényhotelként üzemel. A park füves részét ebben az évben még nem kaszálták, remélhetőleg ez nem jelent semmi rosszat. Néhány viszonylag idős fa is van a parkban, de sajnos nem ez a jellemző.