Szűz Mária látogatása
Jász-Nagykun-Szolnok
Tiszafüred Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, az É-i homlokzat középrizalitjában toronnyal, a szentély K-i oldalán sekrestyével. Csehboltozattal fedett hajó és szentély, a hajó É-i oldalán karzattal. Falképek: 20. század. Berendezés: 18. század vége (Halblechner Vencel, Steinhauser Antal, Wittmann Antal); főoltárkép: 1786 (Zirkler János). Orgona: 1881. 1769-ben lebontott, középkori templom helyén épült (építész: Francz József).
Jelleg:
Emelt helyen álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású templom, a főhomlokzat középrizalitjában toronnyal. A szentély keleti oldalán sekrestye.

2010.12.02 09:51 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 30,468' E 20° 49,103' - pont: 40

A templom falain erősen kopottas a festék, lábazatán és a torony párkányzata alatt több vizesedő folt is látszik. A templom előtt két szobor áll, talapzatuk felirata már kivehetetlen.
A szentélynél a földbe valamilyen árkot ástak, talán gázt vezetnek be a fűtéshez.