Nepomuki Szent János-szobor

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Szolnok Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Közút mellett, faléckerítéssel körülkerített területen, volutában végződő ívelt párkánnyal lezárt talapzaton álló szoborcsoport. A karingben, palásttal, birétummal, kezében kereszttel ábrázolt szent, lábánál kétoldalt egy-egy térdeplő, imádkozó angyal.
külső leírás:
Körülkerített területen álló kő emlék. Volutás, ívelt párkányos posztamens fölött a szent álló alakja, karingben, palásttal, birétummal, kezében kereszt. Lábánál kétoldalt egy-egy térdeplő, imádkozó angyalka.

2012.01.17 09:21 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 47° 16,208' E 20° 27,288' - pont: 24

Ez egy meglehetősen furcsa log, ugyanis a szobor jelenleg teljesen be van burkolva fóliával, így nemigen látszik az állapota... Meglepő módon azonban a fólia valami igen magas hasábra van feltéve, márpedig a korábbi képek alapján a szobor közel sem ilyen magas.
A mellette levő információs tábla szerint egyébként 2008-2009-ben restaurálták, újra elkészítették a fejet is, tehát vélhető, hogy most kitűnő állapotú az egész.

Halászház (0.006 km)
Pusztatorony (5.436 km)