Jász-Nagykun-Szolnok
Karcag Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalban álló, téglalap alaprajzú, cserépfedéses, csonkakontyolt nyeregtetős gazdaház, udvari homlokzata közepén mellvédes, három kosáríves nyílású lopott tornáccal. Utcai szobája csehsüveg boltozatos. Egykori "kunkapitányi" ház. Népi műemlék.
külső leírás:
Szabadon álló téglalap alaprajzú tornácos gazdaház egyik oldalhomlokzatával az utcavonalban áll, kerítés csatlakozik hozzá, körülkerített udvarral. Hátsó fala a szomszédos telek határvonalában van. Utcai homlokzatán három egyenes záródású ablak és két négyszögletes padlásablak; udvari homlokzata középső részén épített mellvéden emelkedő négyszögletes pillérekkel alátámasztott három kosáríves nyílású tornác, hátfalán két ablak és egy bejárati ajtó, bal végfalán szintén ajtó. A tornáctól balra ajtónyílás, jobbra egy négyszögletes kis ablak, mellette klinkertégla alapon hosszúkás emléktábla. A bal oldalhomlokzat közepén szintén ablak, mellette két kisebb négyszögletes ablak, felettük padlásablakok - hasonlók az utcai homlokzathoz.
Csonkatornyos cseréppel fedett tetőzet.
: