Lakóház, Lauber László és Nyíri István, 1935.
:
A Várhegy északi lejtőjén, szabadon álló L-alaprajzú, háromemeletes, lapos tetős modern lakóház.
Szabó Ilonka utca felőli homlokzata háromszintes - a lejtős terep miatt a tulajdonképpeni első emelet alkotja a földszintet -, közepét közös szalagkeretbe foglalt loggiák foglalják el, amelyeket középvonaluknál tömör fal oszt ketté, mellvédjeik az alsó szinten tömörek, a felsőbb szinteken drótfonat-betétesek. A loggiától jobbra szintenként egy-egy kétosztású ablak van, balra a falnyílás nélküli. Jácint lépcső felőli oldalhomlokzatán nyújtott téglány alakú ablakok nyílnak, a bal szélső tengely rizalitot képez, a jobb oldali rizalit középtengelyében körablakok vannak. A ház bejárata a földszint S-alakban visszahúzódó, loggiás részén nyílik. A bejárat jobb oldalán hajlított ívű ablak húzódik, melynek üvege eredetileg íves volt. Az épület talapzatát a ház elé kinyúló terméskő támfal adja, melybe a legmélyebb ponton garázst építettek, tetején terasz van. Az északi homlokzat bal felén 2 tengelyben kisebb ablakok nyílnak. Az "L" alaprajz által közrefogott rész homlokzatait a kisebb helyiségek és a lépcsőház ablakai foglalják el. Az épület tetején tetőterasz van. A Szabó Ilonka utca felőli homlokzat tetejéről hiányzik az egykori, jellegzetes, lebegő gerendává kiváltott mellvédfal.

Továbbra is teljesen rendben lévő Bauhaus-stílusú lakóház.

Mária-szobor (0.152 km)