Kőkép (Emlékmű)

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Közterületen álló, négyzet alaprajzú, lépcsős lábazatú, sátortetővel fedett építmény, négy oldalán egy-egy nagyméretű, szegmentíves záródású fülkével. A É-i fülkében Piétŕ-, a D-i fülkében Szent Rozália festett kőszobra, a Ny-i fülkében kereszt. A város másik két kőképével együtt (trsz.: 3945., 3932) a török uralomtól való megszabadulás emlékére emelték a település egykori határán.
Emelt helyen álló, négyzet alaprajzú, sátortetővel fedett, vakolt homlokzatú
építmény magas, lépcsős lábazattal, párkánnyal, a sarkokon falpillérrel.
A keleti oldalon nagyobb kiülésű főrészelt deszkázatú eresz, két faoszloppal alátámasztva,egy-egy kovácsoltvas/feltehetően korábban lámpást tartó/ konzollal. A falpillérek között szegmensíves záródású fülkék. A Kelet felé néző fülkében Piéta, a Nyugatra nézőben Szt. Rozália dombormű, mindkettő festett kő. Az északi fülkében kereszt.

Változás az állapotban nem történt.

Nádoroszlop (0.498 km)