Szűz Mária neve
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az ún. Szentkúti-templom egyhajós, íves szentélyzáródású templom. Kompozit fejezetes pilaszterekkel tagolt K-i homlokzatának középtengelyét timpanon koronázza, felette torony emelkedik. A timpanon fölötti attika két végén Szent Péter és Pál szobra. A szentély É-i oldalán sekrestye. A hajó csehboltozattal, a szentély félkupolával fedetett. Falképek: 20. század. Berendezés: 19. század közepe, főoltárkép, oltárképek a 20. század első feléből (Benke László, Gecse Árpád, Zeitlinger nővérek). 18. századi kápolna helyén, a kerítés anyagának felhasználásával épült (építész: Homályossy Ferenc, Haag Ádám). 1904-ben új tornyot építettek hozzá. 1868-ban a földrengést követően javították. A templomkertben: Szentháromság-oszlop feliratos posztamensen.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, íves szentélyzáródású templom, a szentély északi oldalán sekrestye. Az oromzaton Szt. Péter és Szt. Pál szobra.

2021.04.01 14:43 Sosdani állapot: 4 - pont: 35

A templom az előző jelentés óta eltelt időben láthatólag külsőleg egy fehér festés kapott, de a falak lábazati részén továbbra is vizesedés jelei figyelhetők meg. Összességében megfelelő állapotban van.

Eördögh-ház (0.217 km)
üzlet + lakás (0.230 km)