Háromemeletes kora klasszicista sarokház, 1804-1806. Építője ismeretlen.
:
Háromemeletes, belsőudvaros koraklasszicista lakóház a Váci utca és a Régiposta utca sarkán.
Az épület nyolc ablaktengelyes Váci utcai és tíz tengelyes Régiposta utcai homlokzatát az első emeleten könyöklőpárkány, az első emeletfölött övpárkány, a második emeleten könyöklőpárkány tagolja és két részes főpárkány zárja le. Váci utcára néző homlokzatának kváderezett földszinti falsíkjában kissé mélyített kőkeretes, egyenes zárású, váltakozva keskenyebb és szélesebb nyílások sorakoznak, felettük téglány alakú, mélyített faltükrökkel. Az első emelet ablakait konzolpárokra ültetett háromszögű oromzatok szemöldökpárkányok emelik ki. A konzolok közötti mezőt figurális domborművek (medaillon tartó puttók, sasok, illetve sasfejű oroszlántestű állat-alakok) díszítik. Az egyenes záródású második emeleti ablakok félköríves faltükörben ülnek, a vak lunettákban domborműves medaillonokkal, melyek közül néhányról ma a domborművek hiányoznak. Az egyenes zárású, profilozott keretezésű harmadik emeleti ablakok fölött háromtagú főpárkány zárja a homlokzatot, konzolsoros függőlemezzel. A Régiposta utcai homlokzat rendszere a Váci utcaival azonos; eltérés, hogy itt az első emeleti ablakoknál a konzolos-timpanonos záródást csak a sarokrész felőli kéttengelyes rizalitban és a jobboldali legszélső tengelyben találjuk, s a középrészen egyszerűbb, egyenes szemöldökpárkányú ablakok sorakoznak. A félköríves, záróköves kapu a saroktól számított 7. tengelyben nyílik, eredeti kapuszárnyakkal. A saroktól számított 4, 5, 6. és 8. tengelyben a földszinti nyílások feletti faltükröket mitológiai domborművek (az eredetiek másolatai) díszítik: Léda, Merkur, Bacchus és Terpszichoré ábrázolásai.

A sarok festése továbbra is pereg, de az összképe megfelelő.