Városháza

közigazgatási épület
városháza
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben, utcavonalon álló, L alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős saroképület, főhomlokzatán hangsúlyos timpanonnal lezárt középrizalittal, udvari homlokzatán bővítményekkel (építész: Bedekovich Lőrinc). Az eredeti épületet a 19. század végén az udvar felé bővítették. Az É-i szárny 1914-ben épült. Középfolyosós alaprajz, a földszinten donga- és csehboltozattal, az emeleten poroszsüveg boltozattal és síkfödémmel. Klasszicista és eklektikus nyílászárók. Az épület udvarán álló egykori istállóban jelenleg a Jász Múzeum működik (trsz.: 3961).
külső leírás:
Zártsorú beépítésben, utcavonalon álló, L alaprajzú, egyemeletes kontyolt nyeregtetővel fedett sarokház, főhomlokzatán hangsúlyos timpanonos középrizalittal, udvari homlokzatán bővítményekkel. Udvarán a volt istállóban jelenleg Jász Múzeum. /Tsz: 3961/

Gyönyörű épület, azonban sajnos sok helyen nagyobb festés- és vakolathibák vannak.

vendéglátó (0.042 km)