Szentháromság
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású templom, a hullámvonalas ívben előredomborodó DNy-i homlokzat előtt álló toronnyal. A szentély D-i oldalán sekrestye. Ny-i bejárata fölött fülkében Immaculata-szobor, az oromzaton Szent Péter, Szent Pál és Szent László szobra. Golyvázott pilaszterekkel szegélyezett D-i kapuja fölött kronosztikon, a párkányon ülő két angyallal, fölötte kartusban címerpajzs. Csehboltozatos hajó és szentély. A hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: 18-19. század; főoltárkép: 1770-1773 (Johann Lucas Kracker), oltárképek: 1947-1951 (Benke László). Eredetileg középkori, 1630-ban újjáépített templom átépítésével. A templom tornyát a régi helyére csak 1787-ben építették. A templomkertben: kőkereszt, 1800.
Jelleg:
Egyhajós, íves szentélyzáródású, keletelt templom, a hullámvonalas ívben előredomborodó Ny-i homlokzat előtt álló toronnyal. A szentély D-i oldalán sekrestye. Az oromzaton Szt. Péter, Szt. Pál és Szt. László szobra, a Ny-i kapu fölött Immaculata szobor. A templomkertben kőkereszt, 1800.

Változatlan állapotban találtam a templomot. A környezete szép rendezett.