Emeletes barokk ház, 1700 körül, középkori részletek.
:
Zártsorú beépítésbe illeszkedő, körülépített udvaros barokk lakóház, emeletes utcai és földszintes udvari szárnyakkal.
Homlokzata tizenkét tengelyes, egyszerű főpárkánnyal. A nyolcadik tengelyben nyílik a zárterkéllyel kombinált kapuzat: a kosáríves, kőkeretes kaput kifelé forduló tükrös pilaszterek szegélyezik, melyek egy-egy kővázában végződnek; a kapu fölött három volutás kőkonzolon emelkedik a minden oldalán ablakos zárterkély. A kapuszárnyak az eredeti barokk mintájára készültek a helyreállításkor. A homlokzat ablakai füles kőkeretesek, cseppdíszekkel, zárókövekkel. A földszinti ablakok alatt fekvő téglány alakú, kőkeretes pince-szellőzőnyílások sorakoznak. Az utcai szárnynak Ny-felé eredetileg homlokzata volt, K-felé szabadon álló homlokzata egyetlen ablakos. Cserépfedésű nyeregtető, íves padlásszellőzőkkel.

A 2009 decemberi jelentéshez képest jó változás!
A házat felújították, nagyon jó állapotú.