Szentháromság
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keresztházas, egyenes szentélyzáródású, keletelt templom, a Ny-i homlokzat középtengelyében álló toronnyal, a szentély D-i oldalán sekrestyével. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó Ny-i végében karzat. Falképek: 1893 (Mihályi Antal). Berendezése: 18. század vége (Mozer József, Oberfrank Antal), oltárképek: 1892 (Sajóssy Alajos). Orgona: 1909 (Angster-orgonagyár). Korábbi templom helyén épült (építész: Rabl Károly, Jozef Tallherr). 1893-1896 között felújították. A templomkertben: Kálvária-szoborcsoport, 1765; két Szentháromság-oszlop, 1827, illetve 1903; Immaculata-szobor, 1885.
Jelleg:
Egyhajós, keresztházas, egyenes szentélyzáródású, keletelt templom, a nyugati homlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély déli oldalán sekrestye.
A templomkertben kálvária szoborcsoport, 1765., Szentháromság oszlop, 1827., Immaculata szobor, 1885., Szentháromság oszlop, 1903.

2020.07.28 10:11 Zerind állapot: 5 - pont: 82

Megelőlegezem az 5-ös állapotot, ugyanis felújítás alatt áll. A torony már kész, most alatta a főhomlokzat van felállványozva.