Premontrei rendház

egyéb lakóház
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Téglakerítéssel körbevett telken, szabadon álló, egyemeletes, U alaprajzú, részben alápincézett, nyeregtetős épület, Ny-i homlokzatán timpanonos középrizalittal. A külső homlokzatokon az ablakok szemöldök- és köténydíszesek, az udvari homlokzatok tagozat nélküliek. A homlokzatokat erőteljes kiülésű koronázópárkány zárja. Alaprajzi elrendezése egytraktusos, oldalfolyosós; kétkarú, kovácsoltvas korlátos, historizáló lépcsőházzal. Épült 1782 után, a 19-20. században többször átalakították.
Jelleg:
Szabadonálló, egyemeletes, U alaprajzú, nyeregtetővel fedett épület. Nyugati homlokzatán három tengelyes, timpanonos középrizalit.
Az épületben kényszerlakások it találhatók (egy részük üres).
A héjazat sérült, az épület hosszabb ideje jelentősen beázik.

Csak romlik és pusztul az épület. A tető jó állapotban van a felújítás után, de folytatni kellene az épület többi részével is.