Blaskovich-palota

Volt Blaskovich-palota, neoreneszánsz, 1878.
:
Egyemeletes, belsőudvaros neoreneszánsz városi palota, zártsorú beépítésben.
Az egyemeletes épület négytengelyes homlokzatát az alagsor és a földszint fölött övpárkány tagolja és balluszteres mellvéd alatt három részes főpárkány koronázza, képszékében triglifsorral és fogazatos geiszonnal. A rusztikus alagsori falfelületben fekvőtéglány alakú hátrahúzott ablakok helyezkednek el. A hasonlóan rusztikus földszinten, sima zárókővel hangsúlyozott négy félköríves záródású nyílás, - három ablak és, oldalt a kapu - látható. A négy nagy zárókő, a földszint fölötti övpárkány konzolsorának tetszik. A falsávos emelet tagozatos keretezésű, szegmensíves szemöldökpárkányokkal díszített, egyenes záródású ablakai alatt fektetett téglalap alakú tükrök kaptak helyet. A homlokzat, elsősorban az emelet építészeti megoldása az olasz reneszánsz paloták, - Pal. Laterano (Dom. Fontana, 1586 u.), Pal. Pamphily (Cir. Rainaldi)...-, szellemét és főemelet-sorának kiképzését idézik. A szobrászati munkákat Schaffer Károly készítette.

Az épületre most éppen zöld lepel került -hogy ez felújítási vagy bontási munkákra utal-e vagy csak arra szolgál, hogy a vakolatdarabok ne hulljanak az utcára azt nem tudom. Mindenesetre továbbra is üresen áll, állapota kritikus. Az időpont igazolása a telefonommal történt a rossz GPS-vétel miatt.