Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális záródású, nyeregtetős templom. D-i homlokzata előtt nyeregtetős előcsarnok, hullámvonalas oromzattal. Síkfödémes hajó, a Ny-i oldalon csehboltozattal fedett karzat. A hajó É-i és K-i oldalán faszerkezetű karzat. Berendezés: festett fa, 19. század közepe (a 19. század végén került ide, másodlagos elhelyezésben). Orgona: 1894 (Angster József). Feltehetően a középkori templom falainak részbeni megtartásával építtette a református lakosság.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom. A D-i homlokzat előtt nyeregtetős előcsarnok, hullámvonalas oromzattal.
Beázik (1996).

Valójában egy nagyon szép állapotban lévő templom. Az előzőekben említett vakolat hiányos folt ugyanúgy megmaradt. Néhány helyen a festésen is lehet látni elszíneződést.