Almásy-kastély

kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, parkban álló, téglalap alaprajzú, magasföldszintes kastély, mindkét hosszoldalán hangsúlyos középrizalittal. Ny-i középrizalit két oldalán íves külső lépcső, a K-i középrizalit előtt terasz. A két rizalit közötti kiemelt tömeg manzárdtetővel fedett, kétoldalt a hossztengellyel párhuzamos két-két kontyolt ároktető. Boltozott helyiségek. A magasföldszinti szobákban 18. század végén készült kifestés. Részben eredeti nyílászárók. A telkén lévő új iskola nyaktaggal kapcsolódik a kastélyépülethez. A kertkapu mellett portásház. Építtette a gr. Almásy család. Később a Schlossberger család tulajdona volt.
külső leírás:
Település központjában, parkban álló, magasföldszintes kastély, mindkét hosszoldalán hangsúlyos középrizalittal.
Ny-i homlokzatán a középrizalit két oldalán íves külső lépcső, a K-i középrizalit előtt terasz. A két rizalit közötti kiemelt tömeg manzárdtetővel fedett, kétoldalt a hossztengellyel párhuzamos 2-2 kontyolt nyeregtető /ároktető/. A kastély telkén lévő új iskola nyaktaggal kapcsolódik a kastélyhoz.
A kertkapu mellett portaépület.
Rendőrmúzeum