Római katolikus plébániatemplom

Szentháromság
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, É-i homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestye. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati szakaszán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: jellemzően 18. század vége. Orgona: 1908 (Angster-orgonagyár). A templomot Eszterházy Károly püspök építtette (építész: Francz József).
külső leírás:
Egyhajós, egyenes szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, főhomlokzatán toronnyal, középrizalittal.
A szentély Ny-i oldalán féltetős sekrestye.

2010.10.24 16:15 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 35,298' E 20° 35,805' - pont: 7

Uralja a hosszú utcaképet. Érdekes, hogy csak a tornyos frontoldal van ilyen feltűnő színűre festve, a hajó oldala és a szentély felőli vége fehér.
A főbejárat fölött egykori lámpa csupasz vezetéke áll ki a falból, a falakon és a lábazaton is több foltban málladozik a vakolat, a toronysisak rozsdás stb. Igaz, ezek a hibák még az épület állagára nem túl veszélyesek, inkább csak esztétikaiak, így az értékelés is inkább 4.

Magtár (2.497 km)
könyvtár (6.203 km)