Török torony

Erődítmény
torony
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ostoros külterületén, a Csúnyamunka dűlőben, a falutól ÉK-re, az országos magassági ponttól kb. 80 m-re ÉK-re eső kör alaprajzú, darázskőből épült, méhkas alakú "őrtorony" (kunyhó), egy ajtó és két ablaknyílással. Külső oldalán a falazatban kialakított feljárat vezet az építmény tetejére. Építéstörténete kétséges.
külső leírás:
Ostoros külterületén, a falutól ÉK-re, a Csúnya munka tetőn, az országos magassági ponttól ÉK-re, kb. 80 m-re.
Kör alaprajzú, szabálytalan darázskőből épült, méhkas alakú "őrtorony", belsejében kunyhó, egy ajtó- és két ablaknyílással. Külső oldalán a falazatban kialakított feljárat az építmény tetejére.

Maradt a hármas, sőt ha lehetne hármas alá!! Igaz a közelben lévő göngyöleget eltüntették de a rombolás tovább erősödik.
Az építményt valószínűleg a polgármesteri hivatal, körbe kerítette. Sajnos az ide kijáró egyének a kerítést a helyéről kiszaggatták és szanaszét dobálták. Az építményben tüzet raktak. Kívülről a köveit pedig tovább bontották.

pincék (2.967 km)
pincesor (3.205 km)