Római katolikus kápolna

Szent Anna
r.k. kápolna
kápolna
r.k. kápolna
Hatvan Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős kápolna. Síkfödémes hajó, boltozatos szentély. Berendezés: 18. század vége, 19. század. Építtette Král Vid serfőző a pestisjárvány megszűnése emlékére, később valószínűleg bővítették, homlokzatát leegyszerűsítették. Főhomlokzata előtt: kőből épített emelvényen kálvária, közelében kisebb lakóház.
külső leírás:
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt kápolna. Főhomlokzata előtt kőből épített emelvényen kálvária, közelében kisebb lakóház.

Az épület és környezete most is szépen rendben tartva. Sajna a stációk helyén csak az üres oszlopok állnak.